14 Temmuz 2015 Salı

DEBORAH SEMEL DEMİRTAŞ

Özgeçmiş
New York’da doğumlu Deborah Semel Demirtaş, Washington Üniversitesi’nden BFA, Maryland Enstitüsü’nden MFA ve Sanatta Yeterlik ile Hacettepe Üniversitesi’nden mezundur. 1994-97 yıllar arasında öğretim görevlisi olarak Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimar Fakültesinde çalışmıştır, California Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesinde ise özgün baskı kursları vermiştir. 2005 yılından itibariyle Bodrum’da yaşayan sanatçının çalışmaları, ABD ve Türkiye’de çok kapsamlı şekilde sergilenmiştir.
Sanatsal uygulamasında Semel-Demirtaş, geleneksel medyumlarda küçük ölçekli çalılşmaları ve bu küçük çizimleri eleman olarak kullanan karışık teknik enstalasyonları yaratmaktadır. Sanatçının son zamanlardaki eserlerinin çoğu izleyicilerin de sanat eserinin ortaya çıkmasına katkılarıyla oluşan etkileşimli çalışmalardır. Sanatçının uygulamalarında insanların doğayla ve birbirleriyle olan ilişkileri ve sanatın bu ilişkileri şekillendirmede oynadığı rol esas alınmaktadır.


CV
Born in New York, Deborah Semel-Demirtaş holds a BFA from Washington University, an MFA from MICA and a Proficiency in Art degree from Hacettepe University. Between 1994-1997, Semel-Demirtaş was a visiting instructor at the Bilkent University Faculty of Fine Arts, Design and Architecture, and she has taught printmaking courses at the Universtiy of California and Izmir University of Economics. She has lived in Bodrum since 2005 and has exhibited extensively in the US and Turkey.
As part of her artistic practice, Semel-Demirtaş produces small-scale drawings in traditional media and incorporates them into mixed-media installations. Much of the artist’s recent work has been interactive, involving the audience as participants in the making of the work. Of central concern to her work is the formation of relationships – in terms of human beings’ relationships with nature as well as each other – and how art acts as a mediating factor in these relationships.
Avanos glass (detail from Homesickness) (Deborah Semel Demirtaş).jpg görüntüleniyor
AVANOS GLASS


Çatal Ada İçin Kölye (Deborah Semel Demirtaş).JPG görüntüleniyor
ÇATAL ADA İÇİN KÖLYE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder