28 Haziran 2015 Pazar

“NEYZEN TEVFİK KOLLOKYUMU” DAVETLİ KONUŞMACILARIN ÖZGEÇMİŞ BİLGİLERİ

HıfzıTopuz
1923'teİstanbul'da doğdu.GalatasarayLisesi'ni (1942), İ.Ü. HukukFakültesi'ni (1948) bitirdi. 1947-58 yılları arasında Akşam gazetesinde muhabir, istihbarat şefi, yazı işleri müdürü ve genel yayın müdürü olarak çalıştı.Strasbourg Üniversitesi'nde devletler hukuku ve gazetecilik alanlarında yükseklisans (1957-59) ve yine Strasbourg Hukuk Fakültesi'nde gazetecilik doktorası yaptı(1960). Paris'te UNESCO Genel Merkezinde iletişim araçlarının geliştirilmesi ve gazetecilik eğitimi uzmanı olarak görev aldı (1959-83).Afrika ülkelerinde, Hindistan'da, Flipinler'de gazetecilik eğitimi seminerleri düzenledi;Kara Afrika'da Kırsal Basın projesini oluşturdu ve uyguladı.Topuz, çeşitli konularda 20 kitap yayımladı.2015 yılında “Çılgın ve Özgür” adıyla NeyzenTevfik’in yaşamını romanlaştırdı.

İsmail Yerguz
1948'de Sapanca'da doğdu.İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı'nı bitirdi. Öğretmen ve öğretim görevlisi olarak çalıştı.Yaklaşık yirmi ansiklopedide çevirmenlik, redaktörlük, yazarlık ve yönetmenlik yaptı.Bazı dergilerde yazılar yazdı.Altmışı aşkın kitap çeviren Yerguz, Everest Yayınları'ndan çıkan Mazag'ın (Robert Sole) yanısıra, Balzac, Breton, Boris Vian, Perec, Michel Butor, Marquez, Romain Gary, Milan Kundera ve Olivier Roy gibi yazarların çevirilerini yapmıştır. “NeyzenTevfik; Yaşamı, Sanatı, Yapıtları” adıyla yayınlanmış kitabı vardır.

HaydarErgülen
4 Ekim 1956'da Eskişehir’de doğdu.İlk ile ortaokulu Eskişehir'de, liseyi Ankara'da okudu.Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümünü bitirdi.Anadolu Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalıştı.İstanbul'da reklam yazarlığı yaptı.Anadolu Üniversitesi'nde yayımcılık, reklamcılık ve Türk Şiiri dersleri verdi.Halen Bahçeşehir ve Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde, 'Yaratıcı Yazarlık' ve 'Türk Şiiri ve Şairler' dersleri vermektedir.1980 sonrası Türk şiirinin önemli isimlerindendir.Neyzen tevfik hakkında araştırma ve incelemeleri vardır.

Sultan Sarı Gerçek
1983 yılında Kırşehir’de doğdu.2007’de Dokuz Eylül  Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. 2010’da Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Anabilimdaki Yeni Türk edebiyatı Bölümünde yüksek lisans yaptı.Halen aynı bölümde doktora programına devam etmektedir.Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışan Gerçek, “Neyzen Tevfik’in Hayatı ve Eserleri” adlı yüksek lisans tezi hazırlamıştır.

Ali Asker Bal


1968 yılında Varto’da doğdu.1993’de Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu.2001 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü süresim Ana sanat dalında yüksek lisans yaptı.2009 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Ana sanat Dalında Sanatta Yeterlik programını tamamladı. Mardin Artuklu Üniversitesi Güzel  Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. 2012 yılından beri Turgutreis’te Neyzen Tevfik anısına gerçekleştirilen “Hiç Çalıştayı”nın katılımcı  ve düzenleyicilerindendir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder