28 Haziran 2015 Pazar

II. ULUSLARARASI BODRUM BİENALİ “TOLERANS – HOŞGÖRÜ”

II. ULUSLARARASI BODRUM BİENALİ
“TOLERANS – HOŞGÖRÜ”
II. Uluslararası Bodrum Bienali, 12 Eylül - 12 Kasım 2015 tarihleri arasında 90 çağdaş, bağımsız, özgün ve özgür yerli ve yabancı sanatçıların katılımı ile Bodrum, Türkiye’de gerçekleşecektir.
I. Uluslararası Bodrum Bienali 2 Eylül – 2 Kasım 2013 tarihinde 60 yerli ve yabancı sanatçılarla gerçekleşmiş olup, 62 bin ziyaretçi tarafından gezilmiştir.
II. Uluslararası Bodrum Bienali’nin bir teması bulunmayıp, üst başlık olarak “TOLERANS – HOŞGÖRÜ” kavramı belirlenmiştir.
Sanatçılarımızdan “TOLERANS” kavramına ilişkin düşüncelerini 30-50 kelimeden oluşan bir metinle ifade etmeleri gerekmektedir.
BLOG ÇALIŞMALARI İÇİN GEREKEN BELGELER
Sanatçıların 100-150 kelimeyi aşmayan Türkçe – İngilizce CV’lerini 5 Temmuz 2015 tarihine kadar göndermeleri gerekmektedir.
Blogda kullanılmak üzere yeni olan en güvendiğiniz dört adet yapıt ve bir adet sanatçı fotoğrafı gönderilmelidir. Yapıt görselleri; “300 DPI çözünürlüklü, JPEG formatında; “Large Size High Quality” kayıt edilmiş olmalıdır.
Yapıtların künyesi (yapıtın adı, yılı, tekniği, ölçüleri) word dokümanı olarak yollanmalıdır. Gönderilecek eser görseli adının, word dökümanında yer alacak künyedeki adı ile aynı olmasına dikkat edlmelidir.
Mail adresi: bodrumbienal@gmail.com

KATILIM KOŞULLARI - HUKUKİ VE YASAL SORUMLULUKLAR
Bienal mekanları olarak Bodrum Kalesi, Osmanlı Tersanesi, Turgutreis Şevket Sabancı Kültür Merkezi kullanılacaktır.
Katılımcı sanatçılar bienalde yer alacak yapıtlarının nitelik (tuval, fotoğraf, seramik, heykel, video, performans vs.) ve açık ya da kapalı mekanda yer almasına ilişkin bilgilerini belirtmelidir.
Yapıtlarını 5-8 Eylül tarihleri arasında belirtilen adrese gönderilmesi gerekmektedir. Gönderi üzerinde; gönderen sanatçı ve alıcının adı soyadı, açık adresi telefon numarası ve II. Bodrum Bienali ibaresi mutlaka yer almalıdır.
Yapıtını kendisi getirip kuracak sanatçılar 9-10 Eylül tarihleri arasında yerleştireceklerdir.
Sanatçıların ulaşım masrafları ve eserlerin nakliye masrafları sanatçı tarafından karşılanacaktır.
Eserlerin ulaşım veya sergileme süreçlerinde olası hasarlarından Bienal Düzenleme Komitesi sorumlu değildir.
ESERLERİN TESLİM EDİLECEĞİ ADRES:
Yetkili: Fulya Arıkan    Tel : 0 533 448 23 81
Adres : Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi
Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:77 48960 Turgutreis / BODRUM

Bienale ilişkin güncel haberler bodrumbienal.blogspot.com.tr adresli II.Bodrum Bienali Bloğunda bilgilerinize sunulacaktır.


Gülsün ERBİL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder